Украинският президент Володимир Зеленски призова днес държавите членки на НАТО да

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова днес държавите членки на НАТО да
Коментари Харесай

Зеленски отчаян, какво поиска от НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски прикани през днешния ден страните членки на НАТО да дават " неограничена военна помощ " на страната му, с цел да може да се изправи против съветската войска, с която украинските сили сега водят война " при неравностойни условия ", съобщи Франс прес.

" За да избави хората и нашите градове, Украйна се нуждае от неограничена военна помощ. Точно както Русия безкрайно употребява цялостния си боеприпас против нас ", сподели Зеленски във видеообръщение към държавните и държавните ръководители на страните от Северноатлантическия алианс, събрали се на изключителна среща на върха в Брюксел.

" Украинската войска се съпротивлява един месец при неравни условия. Повтарям едно и също нещо от месец ", сподели Зеленски, наричайки украинската опозиция " героична ".

Президентът на Украйна по-конкретно повтори исканията си за изтребители и танкове, с цел да бъдат " деблокирани " Мариупол, Бердянск и Мелитопол - южни украински градове, обсадени или окупирани от съветската войска.

„ Имате хиляди бойни самолети. Но към момента не са ни дадени “, сподели Зеленски в осемминутното видеообръщение.

" Имате минимум 20 000 танка... Украйна изиска един % от всичките ви танкове. Дайте ни ги или ни ги продайте. Но към момента нямаме явен отговор ", добави той.

„ Моля ви, в никакъв случай повече не ни казвайте, че нашата войска не дава отговор на стандартите на НАТО. Ние показахме на какво сме способни. И какъв брой можем да допринесем за общата сигурност в Европа и в света “, акцентира украинският президент, който неотдавна съобщи, че е належащо да " се признае ", че Украйна не може да се причисли към западния боен съюз.

„ Имаме чувството, че сме в сива зона -  сред Запада и Русия. Но ние пазиме нашите общи полезности с вас... И ние пазиме всички тези полезности към този момент месец! “, сподели Зеленски и добави: " Това е едно от най-страшните неща по време на война - да не получаваш явен отговор на настояванията за помощ ".

„ Сигурен съм, че към този момент разбирате, че Русия няма желание да остава в Украйна... Тя желае да отиде по-далеч “ и да нападна „ източните страни членки на НАТО, балтийските страни, Полша “, увери украинският президент. " Ще спре ли тогава НАТО да мисли за реакцията на Русия? Кой може да бъде сигурен? И уверени ли сте, че член 5 може да работи? ", добави той.

Член 5 от Устава на НАТО задължава всички страни членки на организацията да се притичат взаимно на помощ при положение на нахлуване, припомня Агенция Франс Прес.

Украинският президент също обвини Русия, че е употребила фосфорни бомби срещу цели в страната му.

" Тази заран... имаше съветски бомбардировки с фосфорни бомби. Бяха убити цивилни, както още веднъж и деца ", сподели Зеленски, повтаряйки обвинявания, отправени през днешния ден от губернатора на Луганска област след бомбардировки в селището Рубежное.

Друг представител на управляващите в източния украински район, част от който е окупиран от проруските сепаратисти, към този момент упрекна на 13 март съветските сили в потребление на фосфорни бомби. Служител от Ирпен, северозападно предградие на столицата Киев, насочи през вчерашния ден сходни обвинявания в обществените мрежи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР